Mercè Armengol

Tot i que des de ben petita havia tingut molta facilitat pel dibuix i les arts plàstiques, no encarrila els seus estudis cap a aquesta via. Desprès dels seus estudis de Biologia a la Universitat de Barcelona i posteriors d’Higienista Dental, s’inicia professionalment dins el camp de l’odontologia.

A partir del 1995 deixa la seva activitat professional de banda per dedicar-se de ple a la família, a la “carrera de mare”. És en aquest període quan torna a agafar llapis i paper, aquest cop per dibuixar nens, els seus fills.

El 2002 s’inicia de manera autodidacta en la tècnica de l’oli i descobreix una faceta artística que la fascina: la de retratista.

El 2007 s’estrena com a professora al taller de pintura de l’associació “Dona per la Dona”, de Sant Andreu de Llavaneres.

El 2010 comença la seva formació de pintura a l’oli en la tècnica del Renaixement de la mà del prestigiós mestre Juan Torra López.

Després de quatre anys, el 2011, deixa la tasca de professora de pintura per formar-se en Disseny Gràfic digital i així poder assolir un nou objectiu: la il·lustració del seu primer conte.

El 2015 publica Natasha, història d’una adopció, basat en fets autobiogràfics, on ella escriu, il·lustra, dissenya i maqueta el llibre sencer.

Actualment treballa en un nou projecte que té com a protagonistes els seus fills: El Nostre Secret.

Sense deixar de pintar en cap moment, ha participat en diverses exposicions col·lectives. El 2012 presenta la seva primera exposició en solitari com a retratista i des del 2014 participa anualment en el BP Portrait Award del National Portrait Gallery (Londres).

«Els meus quatre fills són i han estat sempre la meva font d’inspiració»


Aunque desde pequeña había tenido mucha facilidad por el dibujo y las artes plásticas, no encamina sus estudios hacia esta vía. Después de sus estudios de Biología en la Universidad de Barcelona ​​y posteriores de Higienista Dental, se inicia profesionalmente en el campo de la odontología.

A partir de 1995 deja de lado su actividad profesional para dedicarse a la familia, a la “carrera de madre”. Es en este periodo cuando vuelve a coger lápiz y papel, esta vez para dibujar niños, sus hijos.

En 2002 se inicia de manera autodidacta en la técnica del óleo y es entonces que descubre una faceta artística que la fascina: la de retratista.

En 2007 se estrena como profesora en el taller de pintura de la asociación “Dona per la Dona” (“Mujer por la Mujer”), de Sant Andreu de Llavaneres.

En 2010 empieza su formación de pintura al óleo en la técnica del Renacimiento de la mano del prestigioso maestro Juan Torra López.

Después de cuatro años, en 2011, deja la tarea de profesora de pintura para formarse en Diseño Gráfico digital y así poder lograr un nuevo objetivo: la ilustración de su primer cuento.

En 2015 publica Natasha, historia de una adopción, basado en hechos autobiográficos, en el que ella escribe, ilustra, diseña y maqueta el libro entero.

Actualmente trabaja en un nuevo proyecto que tiene como protagonistas a sus hijos: Nuestro Secreto.

Sin dejar de pintar en ningún momento, ha participado en varias exposiciones colectivas. En 2012 presenta su primera exposición en solitario como retratista y desde 2014 participa anualmente en el BP Portrait Award del National Portrait Gallery (Londres).

«Mis cuatro hijos son y han sido siempre mi fuente de inspiración»

  • Títulos: